fbpx
Selecteer een pagina

Over mij

Mijn naam is Richard de Jong

Ik verander je midlife zoektocht in een kans voor persoonlijke groei en geef opnieuw richting aan jouw leven.

Ben jij tussen de 35 en 55 jaar en ben je op zoek naar meer rust, balans en voldoening in jouw leven? Voel je je vastgelopen en wil je meer richting en zingeving vinden? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Mijn coaching geeft jou helderheid, een duidelijke richting en daardoor meer rust en energie.

Waarom wil ik jou helpen?

We zijn allemaal geprogrammeerd om vooral hard te werken en carrière te maken en geluk te halen uit datgene wat we hebben in plaats van wie we zijn.  Dat geeft lange tijd voldoening, maar op een gegeven moment kom je op een punt in het leven waarop die carrière of die mooie auto niet meer de voldoening of het geluk geeft waar je naar op zoek bent. En dan slaat de stress toe. Je wordt onrustig, de twijfel slaat toe, je twijfelt aan alles, maar vooral aan jezelf. En dan opeens weet je het even niet meer!

Ik vind het fantastisch om mensen anders te laten denken, om mensen te begeleiden wat er wel kan, in plaats van de focus op datgene wat er niet kan. En zoals Michael Pilarzyck zegt: Je bent zoals je denkt, dus als jij overtuigd bent dat iets niet kan, dan krijg je gelijk, maar andersom werkt dit exact hetzelfde.

Ik laat mensen weer dromen en ik laat mensen vooral hun dromen waarmaken en ja, ik moet je waarschuwen, want meestal heeft mijn coaching wel tot gevolg dat je leven radicaal veranderd. Dat is niet altijd makkelijk, maar het levert jou en mij enorm veel energie, geluk en voldoening op!

Waarom zou je met mij aan de slag gaan?

Tot 2021 werkte ik in de ICT als interim manager. In die rol begeleidde ik teams en individuen tijdens complexe verandertrajecten binnen een organisatie. Hetgeen wat mij keer op keer intrigeerde in die trajecten was de mens. Keer op keer gaf het mij enorme voldoening om teams en individuen gedurende deze trajecten te laten groeien.

Het kriebelde al een tijdje. ICT was leuk, maar het gaf niet meer de voldoening van voorheen. Daarnaast zag ik steeds meer mensen met zichzelf worstelen binnen bedrijven. Ik was zoekende, ik wist het even niet meer. In 2019 bij Tony Robbins kwam het inzicht dat het tijd was om het roer om te gooien. Ik was altijd al bezig met persoonlijke ontwikkeling en Tony zei tegen mij: Jij moet mensen richting gaan geven. Nadat ik thuis kwam heb ik mezelf ondergedompeld met allerlei boeken en trainingen. Na het overlijden van mijn vader in 2021, zat ik achter mijn laptop. Het voelde niet meer goed. De energie stroomde eruit. Ik belde mijn opdrachtgever  en heb mijn opdracht opgezegd en ben begonnen met het waarmaken van mijn droom, mijn eigen coaching praktijk. Eerlijk gezegd was het een enorme zoektocht, maar ik ben het gewoon gaan doen. Met vallen en opstaan en vooral heel veel leren sta ik waar ik nu sta en mag ik jou begeleiden in jouw zoektocht.

De afgelopen jaren heb ik, leergierig als ik ben, de kennis en kunde tot mij genomen van mijn grote voorbeelden, zoals o.a. Tony Robbins, Roy Martina, Michael Pilarczyk, Remco Claassens en Edwin Selij. Daarnaast ben ik uiteraard getraind en gecertificeerd als Master NLP Coach, Systemisch Coach en Familieopsteller. Dit gecombineerd met mijn levenservaring, kennis van het bedrijfsleven en ondernemen en mijn kwaliteit om ‘vervelende vragen’ te stellen, zorgen dat ik al vele levens radicaal heb mogen veranderen.

Momenteel ben ik me vooral aan het verdiepen in Quantum (Hypnose) en ik merk dat ik hierdoor veranderingen nog sneller kan laten gaan. Dus dat belooft wat in de toekomst.

Dat is namelijk precies waar ik het voor doe! Je hebt een deel van je leven achter de rug. Dit deel is vaak voorgeprogrammeerd vanuit je opvoeding en jeugd. Je staat nu voor de start van deel twee. Ik begeleid jou om deel 2 bewust vorm te geven volgens jouw regels en waarden. Oftewel, ik begeleid je om jouw mooiste leven te gaan leven. En ik geef je daarbij alle tools in handen om dit ook daadwerkelijk waar te maken.

Wat je echt van me moet weten?

  • Ik ben de trotse vader van twee prachtige dochters (11 en 14), die natuurlijk niet op de foto willen
  • Mijn vrouw en ik zijn 23 jaar bij elkaar en 1 jaar getrouwd
  • Je vindt me vaak op het water, want windsurfen is de ultieme vrijheid voor mij
  • Ik ben rustig, goedlachs, geduldig en tegelijkertijd gedreven
  • Gedreven om anderen te laten groeien en om zelf te blijven groeien
  • Mijn kracht is om jou anders naar dingen te laten kijken die je eerder nooit op die manier zag
  • Wat ik jou laat ervaren tijdens onze sessies, vergeet je nooit meer
  • De natuur is mijn speeltuin en inspiratiebron. Op de meest bijzondere plekken ontstaan bij jou inzichten door mijn intuïtie en de dingen die we doen
  • Ik doe mijn best om nooit echt volwassen te worden en dat gun ik jou ook

Download hieronder mijn e-book, waarin jij in 11 stappen leert hoe jij meer helderheid, rust en vertrouwen kunt ervaren tijdens jouw midlife zoektocht.

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Download mijn gratis e-book

van midlife crisis naar persoonlijke groei

In 11 stappen naar helderheid, rust en vertrouwen